Niek Meijerink

Racing


Niek Meijerink wederom Nederlands Kampioen 65cc grasbaan

https://www.detoren.net/detoren/niek-meijerink-nederlands-kampioen-grasbaanracen-65-cc

Vandaag verscheen er in de Toren een mooi stukje over Niek zijn Nederlands Kampioenschap in de 65cc. Hij mocht dit jaar wederom deze titel in ontvangst nemen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vechta - Niek Meijerink heeft in het voorprogramma van de WK Teams een uitstekende zevende plek behaald tijdens het WK voor de 125cc in Vechta. Aanvankelijk zou de KNMV geen enkele rijder naar Vechta sturen, maar na lang aandringen mocht de jonge Meijerink alsnog van start gaan. Meijerink wist zich gelijk goed te bewijzen met dus een zevende plek.

De wedstrijd werd vooral voor de Engelse junioren een top resultaat. Max Perry wist alle heats te winnen en werd hiermee de winnaar van de 'FIM Track Racing Youth Gold Trophy'. Zijn landgenoot Luke Harrison werd tweede, voor Adam Bednar uit Tsjechie. Patrick Hyek werd beste Duitser met een vierde plek.

Bron: Baansportfansite


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opnames voor het tv-programma Zappsport

Woensdag 9 mei was het zover. De opnames voor Zapp-sport werden gemaakt op de baan van MRTO Vledderveen.  Niek werd gefilmd tijden het rijden van een groot aantal rondes om daarna geïnterviewd te worden. Hopelijk lukt het hiermee om de motorspeedway weer op de kaart te zetten in Nederland. Met name voor de 125cc klasse. 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------

Geen kampioenschap 125cc specials in NL

Helaas is gebleken dat er maar twee licentiehouders bij de KNMV zijn voor de 125 specials. Niek vindt dat heel erg jammer. We gaan dit jaar naast het rijden in het kampioenschap voor de 65cc ook Speedwayen in Zolder (BE). Tevens gaan we proberen een aantal wedstrijden op de 125cc special te rijden in Duitsland. 

 

Er is inmiddels een Facebookpagina in de lucht om de 125cc specials weer op de kaart te zetten en een aantal jonge rijders enthousiast te krijgen. De link naar de facebookpagina luidt als volgt: https://www.facebook.com/SupportTeam125ccSpecials/?ref=br_rs 

Geïnteresseerd neem dan per mail contact op!

 

------------------------------------------------------------------------------------------


KNMV-Gala te Doetinchem

Gisteren (zondag 13 januari 2019) werd Niek gehuldigd voor zijn NK-titel in Doetinchem tijdens het KNMV motorsportgala. Een bijzondere ervaring om daarbij aanwezig te mogen zijn. En als kers op de taart werd Jeffrey Herlings geridderd in de Orde van Oranje Nassau. 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------


Enkele data bekend voor 2019

Kijk op: http://niekmeijerink.nl/KALENDER/

 

------------------------------------------------------------------------------------------

Nieuwe sponsor voor Niek in 2019

We zijn blij om te kunnen vertellen dat we in 2019 voor de speedway een nieuwe sponsor hebben. Electro Bosmans uit België stelt het vertrouwen in Niek en zijn team en daar zijn we trots op! 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Niek Nederlands Kampioen 65cc in 2018

Na een zeer enerverend weekend mocht Niek de Nederlandse titel in de 65cc binnen halen. Na op vrijdagavond een speedwaywedstrijd in Veenoord te hebben gereden reed het team vrijdagavond nog door naar Noordwolde om op zaterdag een wedstrijd in het NK te rijden. Niek stond één punt achter de koploper en wist het voor elkaar te krijgen voor de koploper te eindigen en dus een gelijkstand in punten te creëren. Na het rijden van deze wedstrijd gauw weer terug naar Veenoord om daar op zaterdagavond weer mee te doen aan de speedwaywedstrijd aldaar. Dezelfde avond doorgereden naar Annen waar op zondag de kampioenswedstrijd op de planning stond. 

Niek wist het heel spannend te maken en na een zenuwslopende dag konden we opgelucht adem halen en onze Nederlands Kampioen mee naar huis nemen.